marți, 22 mai 2012

PRĂJITURĂ CU BRÂNZĂ DE VACI



În caietul vechi cu reţete am găsit o prăjitură simplă dar foarte gustoasă. O prăjitură cu brânză de vaci, care poate fi servită la orice oră din zi, dimineaţa lângă o cafea, la gustarea de după amiaza sau  o feliuţă mică în loc de cină. 
Pentru prepararea prăjiturii am folosit:
- 13 linguri de ulei
- 13 linguri de zahăr
- 18 linguri de făină
- 18 linguri lapte
- 1 ou 
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat

Compoziţia de brânză:
- 500 g brânză proaspătă de vaci
- 1 ou 
- 10 linguri de zahăr 
- 1 plic zahăr vanilat
ceea ce nu era prevăzut în reţetă, dar eu am pus : 2 linguri căpşune zdrobite, amestecate cu zahăr

Se încălzeşte cuptorul la 180 grade.
Brânza de vaci se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat şi oul. La sfârşit se pun căpşunii. Se lasă deoparte.
Într-un castron se bate oul, se adaugă uleiul, zahărul, zahărul vanilat, laptele, făina amestecată cu praful de copt. Compoziţia rezultată, destul de subţire, se toarnă într-o tavă  ( 25 x 26 cm) tapetată cu hârtie de copt. Deasupra, cu o linguriţă,  se pun grămăjoare de brânză.  


Tava se dă la cuptor, primele 45 min. am fixat cuptorul la 180 grade, ultimele 30 min. la 170 grade. 
În cazul în care folosiţi un cuptor pe gaz, fixaţi butonul la jumătate şi lăsaţi 50 - 60 min. Verificaţi blatul cu scobitoarea. 


La sfârşit am pudrat cu zahăr pudră.


Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...