sâmbătă, 16 ianuarie 2010

TIRAMISU CU FRUCTE DE PADURE


Acest tort l-am preparat pe fuga pentru noaptea de Anul Nou. Nu prea am avut timp pentru ceva mai sofisticat, desi evenimentul era unul mai special, asa ca am preparat acest tort deosebit de simpul dar si foarte delicios.
Ingrediente:
- 16 piscoturi
- 200 g crema Mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 300 g fructe de padure
- 2 linguri zahar pudra
- 2 linguri coaja rasa de lamaie si portocala glasata
- sucul de la o portocala
- sucul de la fructele de padure scurse
Mai intai am batut frisca spuma cu zaharul pudra. Am adaugat crema mascarpone, coaja rasa de lamaie si portocala, am omogenizat bine si astfel am realizat crema tortului.
Jumatate din piscoturi le-am inmuiat foarte putin in zeama de la fructe amestecata cu cea de portocala, apoi le-am asezat unele langa altele in vasul in care se va realiza tortul.
Am pus jumatate din crema si jumatate din fructe,
apoi am contiunuat cu restul de piscoturi inmuiate in zeama de fructe cu portocala, restul de crema, restul de fructe si ....gata tortul.
Foarte simplu si foarte delicios.
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...