marți, 14 octombrie 2014

RULOURI DE VINETE UMPLUTE CU MOZZARELLA


După ce, în urmă cu puţin timp, vă propuneam rulourile din dovlecel, acum este rândul  rulourilor din vinete.
Rulourile din vinete umplute cu mozzarella este un delicios antreu, mai ales dacă este servit fierbinte. Eu le-am preparat pentru cină şi au fost foarte apreciate de familie.


Ingrediente:
- 1 vânătă mare
- 100 - 150 g mozzarella

Ingrediente crustă:
- 1 lingură parmezan răzuit
- 1 lingură amestec ierburi de Provence
- 3 linguri pesmet (măcinat mare)
- 25 g unt 
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură mică pătrunjel (aprox. 10 fire)
- 1 lingură oregano uscat
- 1 - 2 linguri ulei de măsline
- sare, piper

Ingrediente sos de roşii:
- 500 g roşii tocate
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură oregano  proaspăt, tocat
- 1 linguriţă zahăr brun
- 1 lingură ulei de măsline
- sare

Vânăta se spală şi se taie, pe lungime,  în felii cu o grosime de 5 mm. Feliile se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se prăjesc, pe ambele părţi, pe un grătar sau în tigaia antiaderentă. Vinetele prăjite se scot într-un vas cu un capac unde se păstrează până sunt gata toate feliile.


Pentru crustă, se pisează, în mojar sau blender, căţelul de usturoi împreună cu sarea, se adaugă untul, ierburile şi pesmetul. Se omogenizează şi la final se adaugă parmezanul şi pătrunjelul verde.


Pentru sosul de roşii se căleşte usturoiul tocat  în uleiul de măsline. După câteva secunde se adaugă roşiile decojite şi tocate, zahărul şi oregano şi se fierbe aproximativ 20 de minute. Sosul astfel pregătit se pune într-un vas ceramic sau yena pentru cuptor. 
Mozzarella se rupe bucăţele şi se împarte, în mod egal, pe fiecare felie de vânătă. Vinetele se rulează, cât mai strâns, şi se aşează în vas, peste sosul de roşii.  


Peste rulouri se distribuie amestecul pentru crustă apoi tava se dă la cuptor pentru 20 - 30 de minute, la o temperatură de 200 grade C. sau până ce pesmetul capătă o culoare aurie. 


Rulourile umplute pot fi servite atât fierbinţi cât şi reci. 


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...