joi, 20 septembrie 2012

CHEESECAKE CU ZMEURA


Ce spuneţi  pentru acest weekend de o prăjitură cu arome de vară ? 
Eu sper că la ploaia şi frigul de afară va fi binevenită. 


Ingrediente crustă:
- 120 g biscuiţi
- 120 g unt
- 50 g zahăr brun
Ingrediente umplutură:
- 500 g brânză de vaci cremoasă
- 300 g brânză ricotta
- 200 g smântână grăsime de 25%
- 5 ouă
- 2 linguri rase de făină
- 1 lingură amidon
- coaja rasă de la o lime
- zeama stoarsă de la 1/2 lime
- 2 plicuri zahăr vanilat 
Topping:
- 500 g zmeură
- 150 g zahăr
- 1 plic Tort-Gelee Dr.Oetker

Începem cu prepararea toppingului. Într-un vas cu fundul dublu punem la fiert zmeura cu zahărul . Lăsăm aproximativ 30 minute, timp în care supraveghem atent şi amestecăm compoziţia, rezultând o dulceaţă aromată . Inainte de a o repartiza deasupra prajiturii , călduţă fiind, adăugăm plicul de Tort Gelee (dizolvat în puţină apă).  
În vasul robotului, la care am pus cuţitul, se zrdobesc biscuiţii până obţinem un pesmet fin. Se adaugă untul moale şi zahărul. Dăm câteva impulsuri robotului pentru omogenizare apoi distribuim  în mod egal compoziţia în forme de copt unse cu unt. ( Compoziţia se poate pune în tavă întinsă sau formă de tort) 
Se tasează biscuiţii cu dosul unei linguri apoi se pune tava la rece.
Pentru umplutură amestecăm brânza de vaci şi brânza ricotta,  adăugăm smântâna, zahărul, vanilia şi câte un ou amestecând după fiecare până la integrarea completă.     Se amestecă făina cu amidonul , se  adaugă compoziţiei de brânzeturi apoi se rade coaja unei lime şi se stoarce sucul de la jumătate.
Se toarnă compoziţia în forme (sau tavă) peste crusta de biscuiţi  şi dăm la cuptor pentru o oră. La început la temperatura de 180 grade, iar după 15 minute se scade temperatura la 130 grade. Timpul pentru coacerea prăjiturii poate varia între 1 oră şi o ară şi jumătate, depinde de cuptor. 



După răcirea prăjiturii adăugăm toppingul  şi decorăm cu zmeură şi frunzuliţe de mentă (menta sădită de mine în urmă cu câteva săptămâni abia acum răsare şi abia se vede).  


Vă doresc un weekend frumos şi cu mult soare!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...