marți, 27 mai 2014

PUI CROCANT LA CUPTOR PE PAT DE CIUPERCI


Iată o idee de cină simplă, preparată cu minim de ingrediente dar şi cu minim de efort. 


Ingrediente pentru 2 persoane:
- 2 pulpe de pui
- 500 g mix de ciuperci
- 1 ceapă mică
- 1 ceapă verde
- 3 linguri ulei
- un cub mic de unt (cca 15 g) 
- 1 lingură oţet balsamic
- sare, piper, boia
- 1/2 linguriţă cimbru uscat
- 1 linguriţă miere


Se toacă ceapa şi se căleşte în 2 linguri de ulei; se adaugă oţetul şi se lasă să fiarbă 1 minut la foc mic. Se adaugă sare, piper, boia şi miere. Se lasă să se răcească. Pulpele de pui se ung cu acest sos, se pun într-o tavă ceramică, deasupra se pun ierburile aromate şi se dau la cuptor pentru cca 20 - 35 de minute, până se rumenesc frumos,  la o temperatură de 190 grade C. 
Ciupercile spălate se taie în patru şi se sotează la foc mic în unt şi 1 lingură de ulei până se înmoaie. Nu se adaugă apă, zeama lăsată de ciuperci  fiind suficientă pentru a se înmuia.  Se condimentează cu sare şi piper. 


Ceapa verde se toacă mărunt şi se adaugă spre sfârşitul preparării ciupercilor. 


Se repartizează ciupercile în mod egal pe două farfurii iar peste acestea se pun pulpele de pui şi cozi de ceapă verde tocată.


Poftă bună!


Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...