marți, 24 aprilie 2012

PASTE CHIFFERI CU CHEDAR LA CUPTOR


Iar am făcut paste.  Le-am preparat pentru cina din seara aceasta. Au fost foarte bune, moi în interior şi mai crocante la exterior datorită pesmetului prăjit în unt combinat cu parmezan. Am folosit paste chifferi acestea pretându-se foarte bine la reţetă, dar sunt la fel de bune orice alte paste scurte, de ex. penne,  care vor lăsa sosul să le umple.
 Iată reţeta:

- 300 g paste Chifferi ( sau penne )
- 1 legătură de ceapă verde
- 4 căţei de usturoi
- 1 ardei gras roşu
- 200 g brânză cheddar afumată
- 50 g brânză de burduf
- 450 ml lapte
- 3 linguri făină 
- 1/2 linguriţă curry
- 1/2 linguriţă boia de ardei
- 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute
- 1 1/2 linguri pesmet
- 3 linguri parmezan 
- unt pentru uns vasul 

Se pun pastele la fiert în apă cu sare şi puţin ulei. 
Ceapa verde  şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Ardeiul se spală, se îndepărtează cotorul şi se taie cubuleţe. Se pune ceapa şi usturoiul într-o tigaie mare cu ulei, se adaugă ardeiul şi se lasă aproximativ 5 minute până se înmoaie legumele.


Se adaugă făina, se lasă foarte puţin să se prăjească, 


se adaugă praful de boia şi praful de curry, fulgii de ardei iute, se amestecă de 2 - 3 ori, 


se adaugă treptat laptele amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe şi se lasă la fiert aproximativ 5 minute . 

 
Este momentul să adăugaţi brânza cheddar şi brânza de burduf.  Se mai lasă tigaia pe foc până se topesc brânzeturile şi amestecul s-a îngroşat puţin. Turnaţi pastele fierte în tigaie, amestecaţi de 2 - 3 ori, apoi le transferaţi în vasul în care se vor coace, uns cu unt. 


Intr-un vas din inox cu fund dublu puneţi o lingură de  ulei de măsline, căliţi câteva minute pesmetul (până devine uşor auriu) apoi îl repartizaţi uniform pe suprafaţa pastelor. Presăraţi  parmezanul 

 şi puneţi  vasul cu paste  în cuptorul încins pentru 30 minute, la 180 grade primele 20 minute şi 200 grade ultimele 10 minute.  În ultimele 2 - 3 minute am lăsat numai arzătorul de sus pentru a se forma o crustă frumoasă aurie.


Iată şi porţia mea, mai mult crustă crocantă şi musai  cu  supliment de ardei iute.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...