vineri, 5 februarie 2016

CHEC AMARETTINI CU MARTIPAN




Pentru că  în zilele de vineri v-am obişnuit cu dulciuri, nu mă las mai prejos nici azi şi vă recomand o prăjitură cu marţipan, numai bună lângă o ceaşcă de cafea. Prăjitura mi-a fost oferită de  Lecker.de,  un site plin de bunătăţi.


Ingrediente:
- 200 g marţipan
- 200 g unt moale
- 125 g zahăr
- 4 ouă
- 300 g făină
- cireşele scurse de suc dintr-un compot de 720 ml
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1/2 linguriţă esenţă de migdale
- 10 g praf de copt
- 5 linguri de lapte
- un praf de sare
- 60 g + 30 g Amarettini 
- 2 linguri zahăr pudră

Încălzim cuptorul la o temperatură de 180 g C. 
O tavă rotundă pentru chec se unge cu unt şi se pudrează bine cu făină. Pe fundul tăvii se aşează un rând de biscuiţi Amarettini.


 În vasul mixerului se pun untul, marţipanul tăiat cubuleţe, zahărul, esenţele de vanilie şi migdale, un praf de sare şi se amestecă la viteză maximă cca 5 minute, timp în care vom avea un amestec cremos. Se reduce cu o treaptă viteza mixerului şi se adaugă, pe rând ouăle. Se reduce la minim viteza mixerului şi se adaugă făina amestecată cu praful de copt, alternând cu câte o lingură de lapte. Se opreşte mixerul, se adaugă cireşele scurse de compot şi 60 g biscuiţi Amarettini, amestecând uşor.


Aluatul se toarnă în tavă şi se introduce în cuptor pentru cca 45 - 55 de minute.
Când checul este copt se scoate din cuptor, se lasă cca 10 minute să se răcească în tavă apoi  se scoate pe un platou şi se pudrează cu zahăr 


Se pudrează cu  zahăr pudră şi se serveşte cu frişcă naturală sau îngheţată.


Nu uitaţi cafeaua. 



Poftă bună!

Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...