luni, 15 septembrie 2014

TARTA CU FRANGIPANE SI PRUNE


Tarta pe care v-o ofer azi  se încadrează perfect în acest anotimp. Combinaţia umpluturii, de migdale şi prune  îi dă tartei un gust minunat. Chiar dacă umplutura frangipane este asociată, în Franţa, ţara din care provine, cu celebrarea Crăciunului, eu v-o ofer şi în acest sezon. Încercaţi şi nu o să regretaţi. 


Ingrediente crustă:
- 187 g făină
- 65 g zahăr pudră
- 170 g unt rece tăiat cubuleţe mici
- 1/4 linguriţă de sare

Ingrediente umplutură:
- 150 g migdale măcinate
- 150 g zahăr tos
- 30 g făină
- 50 g unt topit şi răcit
- 2 ouă 
- 1 1/2 linguriţă extract de migdale
- 1/2 linguriţă scorţişoară fin măcinată
- un praf de sare
- aproximativ 500 g prune fără sâmburi tăiate jumătăţi.

Pentru prepararea crustei se amestecă în vasul robotului de bucătărie făina, zahărul şi sarea. Se adaugă untul, amestecând până se obţine un aluat omogen.  Acesta se înfăşoară în folie şi se dă la frigider pentru 30 de minute.
Cât timp aluatul este la rece se prepară umplutura amestecând migdalele fin măcinate, zahărul, făina, pudra de scorţişoară şi sarea. Se adaugă untul topit amestecat cu ouăle bătute. "Crema" se amestecă până se omogenizează.
Se scoate aluatul din frigider şi se pune într-o tavă de tartă cu diametrul de 24 - 25 cm . Se întinde uniform pe toată suprafaţa tăvii şi pe margini. Se toarnă umplutura, 


apoi se distribuie jumătăţile de prune. 


Tava se pune pe raftul din mijloc în cuptorul încins la 190 de grade, unde se coace aproximativ 30 - 40 de minute sau până când se rumeneşte frumos.  



Poftă bună!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...