marți, 4 februarie 2014

PLĂCINTA PĂSTORULUI, CU PUI


După cum, poate ştiţi, ingredientul principal din reţeta tradţională de  plăcinta a păstorului este mielul. Cum nu prea ne dăm în vânt după carnea de miel, am înlocuit-o cu pui şi am constatat că pulpele de pui sunt un înlocuitor foarte bun la acest preparat.  


- 750 g cartofi
- 750 g pulpe de pui dezosate, fără piele
- 3 căţei de usturoi
- 60 ml smântână
- 1 ceapă 
- 2 morcovi 
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de făină
- 250 - 300 ml supă de pui
- 150 g mazăre 
- pătrunjel verde tocat
- sare
- piper 

Cartofii se curăţă de coajă, se spală apoi se taie bucăţi pentru piure. Se fierb împreună cu usturoiul şi puţină sare. Se scurg apoi  se zdrobesc, se adaugă smântâna, se amestecă până se încorporează şi aceasta apoi  se lasă deoparte. 
Intr-o tigaie încăpătoare se încinge untul, la foc mic, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte aproximativ 7 minute, cât să se înmoaie. Se adaugă carnea de pui tăiată cubuleţe şi se sotează până ce nu mai e roz.


Se adaugă morcovii tăiaţi pe jumătate pe lungime şi feliaţi subţire.


Se lasă 4-5 minute apoi se pune făina şi se amestecă până la omogenizare. Se adaugă treptat supa de pui , se  lasă la fiert la foc mic, amestecând până ce sosul s-a îngroşat uşor. Se încorporează mazărea şi pătrunjelul verde tocat. Se lasă la fiert  5 minute.   


Se toarnă totul într-un vas ceramic pentru cuptor. 


Deasupra se aranjează piureul de cartofi. 


Vasul se pune în cuptorul încins la 180 de grade C, unde se coace 35 - 45 de minute sau până ce toppingul de cartofi este uşor rumenit şi crocant.


Iată un preparat uşor de realizat, ce poate fi servit la masa de prânz de duminică.


Poftă bună!

Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...