joi, 17 octombrie 2013

CIORBA DE CONOPIDA



Astăzi vă propun o delicioasă ciorbă de conopidă. Aceasta se prepară extrem de rapid dacă aveţi supă de pui, aşa cum am avut şi eu. În cazul în care nu aveţi supă de pui gata preparată, în oala în care se prepară supa puneţi la fiert un spate de pui sau nişte aripi precum şi o rădăcină mică de pătrunjel şi una de ţelină , care vor fi scoase când ciorba este gata, după care urmaţi instrucţiunile de preparare aşa cum sunt redate în prezenta reţetă. 


Ingrediente:
- 1 conopida (aprox. 800 g)
- 4 litri supă de pui
- 1 morcov
- 1 ceapă mică
- 2 linguri de ulei
- 250 g smântână
- 2 gălbenuşuri 
-1 legătură pătrunjel verde

Conopida se spală apoi se desface în bucheţele.  Morcovul curăţat se dă pe răzătoarea mică, apoi se înăbuşă într-o oală cu puţin ulei. Când s-a înmuiat se adaugă ceapa tocată, se amestecă de câteva ori şi se stinge cu supa de pui. Se adaugă  conopida şi se lasă să fiarbă la foc mic. 


Când conopida este fiartă se trage oala de pe foc şi se adaugă  gălbenuşurile  bătute cu smântâna . Se pune din nou oala pe foc şi se lasă să mai dea vreo două clocote. Dacă este cazul se adaugă sare.


Se presară pătrunjel tocat.
Poftă bună!

Un comentariu:

adnia spunea...

Buna! a sosit timpul ca Adnia's blog sa treaca la un nou nivel, sa primeasca un nume si o casuta noua, care iti sta la dispozitie incepand de azi! Asadar, te invit cu emotii sa treceti pragul Retetelor mele dragi, pe care le gasiti de acum aici: http://www.retetelemeledragi.com/
De asemenea, daca ma urmaresti le blogroll, te rog din suflet sa modifici (din nou, cu toate scuzele de rigoare) linkul din blogrollul tau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...