marți, 17 februarie 2015

KASARLI PIDE


În weekend, pentru micul dejun, am preparat pizza turcească sau pide. Pide se prepară dintr-un aluat asemănător cu cel de pizza, are o formă lunguiaţă, de bărcuţă, şi poate fi umplută cu diferite ingrediente: caşcaval, şuncă, mezeluri, carne de vită sau miel. Eu am preparat Kasarli Pide - pide cu caşcaval. 


Ingrediente pentru 2 porţii:
- 280 g făină
- 150 ml lapte 
- 2 linguriţe drojdie uscată
- 1 linguriţă zahăr
- 1/2  linguriţă sare
- 3 linguriţe ulei de măsline

- 250 g caşcaval
- 1/2 legătură pătrunjel verde

Drojdia se amestecă cu zahărul şi cca 50 ml lapte călduţ. Se lasă să stea, la loc cald, 10 minute. 
Făina se amestecă cu sarea, se pune în vasul robotului, se adaugă uleiul, restul de lapte călduţ, drojdia crescută. Se frământă un aluat elastic. Dacă frământaţi aluatul cu mâna, pentru început puneţi 260 g făină, 
adăugând restul numai dacă mai este necesar. Se acoperă vasul cu aluat cu un prosop de bucătărie şi se lasă la crescut cca 10 minute.  


Se scoate aluatul din vas, se pune pe masa de lucru şi se frământă puţin pentru a scoate bulele de aer formate. Se lasă să se odihnească 10 minute apoi aluatul se împarte în patru.  Din fiecare porţie se face câte o bilă. Fiecare bilă se întinde cu un sucitor, dându-i o formă lunguiaţă.
 Peste foaia de aluat se presară  caşcaval ras pe răzătoarea mare şi pătrunjel tocat, lăsând marginile libere.


Se ridică marginile aluatului, se presează uşor peste umplutură şi la capete se presează bine pentru a nu se desface. Aluatul se unge cu puţin ulei de măsline, se mută porţiile într-o tavă şi se pun în cuptorul încins la 180 de grade, pentru cca 15 - 20 de minute. 


Pide se taie felii, 


se pun pe farfurie şi se servesc calde alături de murături sau iaurt.


Fiind un  mic dejun apreciat voi mai prepara pide şi cu alte umpluturi. 
Poftă bună! 

Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...