luni, 11 noiembrie 2013

SUPA CREMA DE CARTOFI CU CARNAT




 Supa cremă face parte din categoria mâncărurilor de toamnă-iarnă. O supă cremă fierbinte, consistentă este tot ce ne trebuie pentru a ne încălzi într-o zi rece. Se spune că cele preparate numai din legume ar fi bune în curele de slăbire!? Poate aşa o fi. Cert este că se prepară cu minim de efort şi de ingrediente.


Ingrediente:
- 800 g cartofi 
- 170 g cârnat puţin afumat
- 1 ceapă mare (150 g)
- 4 căţei mari de usturoi
- 1 morcov
- 1 pătrunjel (rădăcină)
- 1 gogoşar
- 1/2 ţelină (rădăcină, aprox. 200 g)
- 2 tulpini cu frunze de ţelină 
- 2 linguri ulei
- 10 g unt
- 1/2 linguriţă pastă de ardei iute
- 1 foaie de dafin
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- 1/2 ardei iute (opţional)
- 1/2 linguriţă boia de ardei
- 1 cub Knnor de legume
- sare, piper, 
- smântână (opţional)

Se curăţă legumele. 
Cârnatul se taie felii şi se prăjeşte în ulei. Se scoate pe o farfurioară şi în grăsimea rămasă se pune untul, 


ceapa şi usturoiul tocat, pasta de ardei iute. 


Se lasă 1 - 2 minute apoi se adaugă boiaua de ardei,  legumele tăiate cubuleţe, frunzele şi tulpinile de ţelină, foaia de dafin. Se lasă aproximativ 4 - 5 minute apoi se  pune un litru şi jumătate de apă fierbinte şi cubul Knnor. Se acoperă oala şi se lasă la fiert 25-30 de  minute.


După ce legumele sunt fierte se ia oala de pe foc, se scoate foaia de dafin şi frunzele de ţelină şi cu un mixer vertical se pasează legumele. Se pun în oală feliile crocante de cârnat prăjit şi frunzele tocate de pătrunjel.


In boluri, la servire, se pun câteva feliuţe de cârnat, feliuţe de ardei iute, frunze de pătrunjel şi o lingură de smântână. (Cei care nu au probleme cu silueta. Eu nu am pus)


Poftă bună!

2 comentarii:

Laura @ Transylvanian Kitchen spunea...

Ce bine arata supa! N-as putea refuza o portie!

adriana gherman spunea...

Mersi! Poftim de te serveste.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...