marți, 8 mai 2012

PUPLE DE PUI CU SOS DE USTUROI


Azi vă propun un prânz delicios: pulpe de pui cu sos de usturoi. Pe lângă faptul că sunt delicioase, sunt şi uşor de preparat. Un deliciu pentru amatorii de usturoi, aşa cum spune Amalia pe blogul ei, reţeta acesteia (cu mici modificări),  fiind cea de la care am pornit în realizarea acestui preparat. Pulpele de pui pot fi servite cu  mămăliguţă, cartofi sau cu legume aşa cum le-am servit şi noi. 

Pentru două persoane am folosit:
- 4 pulpe de pui
- 16 de catei de usturoi
- 5  linguri ulei
- 1 lingura de unt
- 1 lingura amidon alimentar
- 200 ml supa de pui
- 100 ml lapte
cimbru uscat,  sare, piper
1 lingura patrunjel verde tocat

Într-o cratiţă termorezistentă am pus uleiul şi untul. Am pus-o pe foc şi am prăjit pulpele de pui. Când sunt puţin rumene se scot şi se pun la cald într-un vas acoperit. În uleiul rămas se prăjeşte usturoiul curăţat 4-5 minute. Se toarnă supa de pui iar când începe să fiarbă se adaugă amidonul alimentar dizolvat în lapte. Se fierbe 2 - 3 minute. 


Se pun pulpele de pui peste sosul din cratiţă, se condimentează cu piper şi sare, se presară cimbru uscat ,  se pune capacul vasului (sau folie de aluminiu) şi se dă la cuptorul preâncălzit pentru 30 minute. 


Se scoate folia de aluminiu şi se dă vasul la cuptor pentru alte 15-20 minute pentru rumenirea pulpelor .


Aşa cum am spus, pulpele de pui cu sos de usturoi au fost un deliciu servite alături de legume mexicane.


Mă aşteptam ca sosul să aibă un gust mai pregnant de usturoi, dar spre surprinderea mea nu a fost aşa. Gustul de usturoi s-a simţit atât cât a trebuit, motiv pentru care data viitoare am să prepar pulpele de pui cu 40 de căţei de usturoi , aşa cu le-a preparat Amalia. 

Un comentariu:

Ioana V. spunea...

o combinatie super

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...