vineri, 8 ianuarie 2016

SUPA CREMA DE BROCCOLI CU TORTTELONI


Broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume. Săptămâna trecută am testat două reţete cu broccoli. Supa cremă, cu care vă întâmpin azi, şi un preparat care poate fi încadrat în categoria garnitură sau cină cu broccoli, a cărei reţetă o să o postez în zilele următoare.
Pentru iubitorii de supe creme această reţetă, găsită aici,  este o provocare datorită iaurtului şi a pastelor tortteloni ( care înlocuiesc obişnuitele crutoane).


Ingrediente:
- 500 g broccoli
- 20 g unt
- 1 lingură ulei
- 350 ml supă de legume
- 200 g tortteloni cu umplutură de carne (secţiunea frigorifică cu produse proaspete de la Lidl)
- 100 g smântână
- 100 g iaurt
- 1 lingură amidon
sare
- piper

Broccoli se spală şi se împarte în bucheţele. Într-o oală mică se topeşte jumătate din cantitatea de unt, se adaugă bucheţelele de broccoli, se amestecă de câteva ori, se toarnă supa de legume şi se fierbe, sub capac.
După 8 - 10 minute se trage de pe foc oala cu broccoli, se lasă 2 - 3 minute să se răcorească apoi cu ajutorul unui blender se pasează broccoli. Se pune din nou pe foc mic.
Amidonul se freacă cu smântîna, se subţiază cu iaurtul apoi se adaugă în supă. Se potriveşte de sare şi piper.


Între timp, într-o tigaie se încălzeşte untul rămas şi uleiul în care se rumenesc, pe toate părţile,  tortteloni (cca 3 minute). Se adaugă 100 ml apă şi se fierb  cca 2 - 3 minute. 


Supa se porţionează în boluri, se pun câte 3 - 4 tortteloni în fiecare bol şi se serveşte fierbinte. 


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...