luni, 14 octombrie 2013

MINI CHEC CU AFINE



După cum se ştie afinele sunt fructe minune pentru organism. Medicii  sunt de părere că aceste fructe sunt printre cele mai bogate în antioxidanţi şi substanţe nutritive. Mai mult, nutriţioniştii recomandă ca fructele şi legumele de culoare albastră, violetă sau purpurie să nu lipsească din alimentaţia noastră. 
Nu vreau să ţin aici o prelegere despre aceste fructe miraculoase, vreau doar să vă arăt o nouă reţetă în care le-am folosit.


Ingrediente:
- 3 ouă
- 250 g zahăr brun
- 200 g unt 
- 150 ml lapte
- 280 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 200 g afine
- 1 plic glazură de migdale Dr Oetker

Pentru prepararea blatului se separă ouăle;  cu ajutorul robotului de bucătărie se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă untul moale, se omogenizează apoi se adaugă extractul de vanilie.


Se adaugă jumătate din cantitatea de lapte,  jumătate din cantitatea de făină amestecată în prealabil cu praf de copt şi bicarbonat. Se omogenizează cu ajutorul unei spatule, apoi se adaugă restul de lapte şi albuşurile bătute spumă tare. Se încorporează uşor şi restul de făină. 


La sfârşit se adaugă afinele proaspete sau congelate. Aluatul obţinut se repartizează în tava specială unsă cu unt şi tapetată cu făină sau într-o tavă pentru  chec sau prăjituri obişnuită. 


Tava se pune în cuptorul încălzit la 190 grade C unde se lasă aproximativ 25 minute. Faceţi proba cu scobitoarea. 


Calde încă, mini checurile se scot din tavă. 


Glazura preparată conform indicaţiilor de pe pachet se toarnă,  apoi se întinde peste fiecare bucată de mini  chec rece.  Se ornează cu boabe de afine şi frunze de mentă.





2 comentarii:

Unknown spunea...

Arata delicios si sunt convinsa ca asa si este ;)

Liana spunea...

Minunată reţetă!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...