vineri, 6 iunie 2014

MERINGUE CU SUPERCREMĂ DE CIOCOLATĂ


Stiu că este sezonul fructelor şi a prăjiturilor cu fructe, dar eu vă propun o prăjitură cu ciocolată. Cu multă, multă ciocolată!


Ingrediente foi meringue:
- 9 albuşuri
- 225 g zahăr fin
- 200 g nuci măcinate (uşor prăjite)

Ingrediente cremă:
- 9 gălbenuşuri
- 100 g ciocolată (min. 70 % cacao)
- 1 lingură cacao
- 4 - 5 linguri lapte
- 250 g zahăr pudră
- 250 g unt (82% grăsime)

Încălzim cuptorul la 180 de grade C. 
Pentru prepararea foilor se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi se continuă mixarea la viteză maximă  2 - 3 minute. Se opreşte mixerul şi se adaugă nuca zdrobită. Se omogenizează uşor cu o paletă. Aluatul obţinut se împarte în patru părţi egale. Se coc 4 foi de dosul tăvii tapetate cu hârtie de copt. 
Fiecare foaie care se scoate din cuptor, se lasă puţin să se răcească, se întoarce cu susul în jos şi se scoate uşor hârtia. Foile coapte  se pun separat pe câte o bucată de hârtie. Nu se pun una peste cealaltă. 

Pentru cremă  se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, se pun într-un castron pe bain-marie şi se bat cu telul. Se adaugă  laptele, cacao  şi ciocolata tocată, amestecând continu până se topeşte ciocolata şi crema se îngroaşă, cca 20 de minute. 


Se ia crema de pe aburi, se lasă să se răcorească puţin  şi se adaugă untul moale. Se amestecă până ce acesta se topeşte.


 Se răceşte 10 minute apoi, la fel ca la foi, crema se împarte în patru părţi egale. 
În tava folosită pentru coptul foilor, tapetată cu folie, se pune o foaie, o porţie de cremă care se întinde uniform, altă foaie, cremă, şi se continuă tot aşa terminând cu o porţie de cremă. 


Se ornează cu nucă zdrobită apoi tava se dă la frigider. Se scoate a doua zi dimineaţa şi se porţionează. 




Poftă bună!

Un comentariu:

miremirc spunea...

Extraordinar de bine arata ! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...