joi, 4 octombrie 2012

SALATA DE CARTOFI SI TELEMEA


A trecut vara şi eu am uitat, fie-mi cu iertare,  să vă spun  de această salată de cartofi  numai bună de pus în coş pentru dus la iarbă verde sau  nu numai. Salata însoţeşte de minune fripturile la grătar sau puteţi să o preparaţi şi pentru acasă alături de aripioare crocante la cuptor. 
Iată ce vă trebuie pentru o porţie  de 2 - 3 persoane:
- 14 cartofi mijlocii
- 4 ouă fierte
- 300 g telemea 
Pentru sosul de maioneză:
- 1 ou
- 150 ml ulei
- 1 lingură muştar
- 1 iaurt gras (200 ml)
- 2 linguri smântână 
- sare, piper

Salata este foarte uşor de realizat, ca orice salată şi nu necesită mult timp petrecut în bucătărie .
Spălaţi cartofii şi îi fierbeţi în coajă. 
Se prepară sosul de maioneză din ingredientele date. 
Cartofii ( calzi încă) şi ouăle fierte se decojesc. Într-un bol se rade, pe răzătoarea mare, un strat de cartofi. Deasupra se rade, pe răzătoarea mică, un strat de ouă, apoi un strat de telemea. Se acoperă cu 2-3 linguri dsos de smântână. 


Se continuă la fel  cu straturile până se termină ingredientele, ultimul strat fiind sos de smântână. 


Dacă vremea ţine cu noi  în acest weekend, această  salată vă poate ţine departe de plita grătarului , oferindu-vă mai mult timp pentru recreere şi plimbări lungi, acesta fiind poate ultimul cu temperaturi ridicate din acest an. 

Un comentariu:

Ioana V. spunea...

stiu ca e delicioasa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...