luni, 17 februarie 2014

COSTITE DE PORC PICANTE LA GRATAR


Chiar dacă vremea nu ne permite să stăm afară pe lângă un grătar cu cărbuni, un grătar bun se poate face şi pe grătarul din bucătărie. Iată ce trebuie să faceţi pentru a obţine nişte costiţe delicioase la grătar.

Ingrediente :
- costiţe de porc
- 1 foaie de dafin 
- 1/4 linguriţă pudră de rozmarin
- 5 cuişoare
- 1 ardei iute roşu
- busuioc uscat
- cimbru uscat
- sare, piper


Tăiaţi costiţa în bucăţi mai mari şi împreună cu toate ingredientele se pun la fiert într-un vas încăpător. 


 Se fierb între 30 - 40 de minute, se scot, se taie, apoi se lasă să se răcească.


Intre timp se prepară un sos iute din :
- 3 căţei de usturoi zdrobiţi
- 1 linguriţă pastă de ardei iute
- 1 linguriţă Sos Worcester
- 1/4 cană de apă

Costiţele se pun la macerat în acest sos pentru 3 - 4 ore, timp în care nu uităm să mai întoarcem carnea, 


apoi se pun pe grătarul încins 


şi se prăjesc.


Poftă bună!


Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...