luni, 7 iulie 2014

CHIFTELUȚE DE VINETE CU SOS DE ROȘII


sau ”Polpette di melanzane” cum ar spune același Gennaro Contaldo de care vă vorbeam în postarea anterioară.  Iată încă o rețetă preluată din cartea celor ”Doi italieni cu bun gust”, că tot trebuia să prepar ceva lângă sosul de roșii
Vinetele având o textură asemănătoare cu carnea,  reprezintă o alternativă vegetariană la chifteluțele din carne. Au  avantajul că pot fi servite și în timpul postului. Pentru varianta mai sănătoasă, în loc să fie tăiate  cubulețe și prăjite, se taie pe din două, se fac niște incizii pe suprafața cojii cu ajutorul unui cuțit și se dau la cuptorul încins, la 220 grade C, timp de 20 de minute, până se înmoaie. Se lasă să se răcească, apoi se scoate pulpa cu o lingură și se combină cu restul ingredientelor, conform rețetei. 


Ingrediente pentru 14 bucăți:
- 1 sau 2 vinete (450 g), tăiate cubulețe
- 3 linguri de parmezan proaspăt ras
- 1 ou
- sare și piper
- 6 frunze de busuioc, rupte nu foarte mărunt
- 60 g pâine veche, înmuiată în apă apoi stoarsă bine
- pesmet pentru tapetat
- ulei vegetal pentru prăjit

Într-o tigaie mai mare se toarnă ulei vegetal, astfel încât să acopere bine fundul. Se adaugă vinetele tăiate cubulețe și se călesc până devin galben - arămii.



Se scot din tigaie pe hârtie absorbantă și se lasă să se răcească.
Intr-un castron se amestecă vinetele, parmezanul, oul, busuiocul, pâinea, sarea și piperul. 


Din amestecul obținut se formează chifteluțe rotunde, de mărimea unei nuci, care se dau prin pesmet. 
În tigaia în care s-au prăjit vinetele, ștearsă cu un șervețel din hîrtie, se toarnă ulei vegetal și se încinge. Se adaugă chifteluțele și se prăjesc bine pe toate părțile până devin arămii.


Se servesc fierbinți cu sos de roșii preparat ca aici.


Aceste chifteluțe, servite cu sos de roșii, sunt atât de gustoase că nu te poți opri din mâncat! 


Poftă bună!

Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...