joi, 19 iunie 2014

TORT CU CREMA DE LAPTE SI STRUGURASI


Iată cu ce vă aştept în weekend-ul care se apropie: Un delicios tort cu cremă de lapte şi strugurei sau coacăze roşie  cum li se mai spune. 


Ingrediente blat:
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 80 g făină
- 20 g amidon
6 g praf de copt
Ingrediente cremă:
- 397 gr lapte condensat (concentrat îndulcit Auchan)
- 200 ml frişcă
- 130 g strugurei roşii curăţaţi de codiţe
- 100 ml lapte
- 50 g miere
- 1 plic întăritor de frişcă Dr. Oetker
- 6 gr gelatină
- 1/2 linguriţă extract de vanilie
- 3 linguri dulceaţă de cireşe
- 3 linguri sirop de cireşe

Ingrediente pentru finisaj:
- 50 - 60 ml frişcă 
- 70 g fistic măcinat mare
- ciorchine de strugurei roşii

Pentru prepararea blatului se separă ouăle; albuşurile se bat spumă tare cu mixerul; se adaugă zahărul şi o lingură apă fierbinte. După topirea zahărului se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, şi la sfârşit făina amestecată cu amidon şi praf de copt. Aluatul se pune în tava (diametrul de 26 cm) tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul preâncălzit la 190 de grade.  Se coace 30 de minute . Pentru siguranţă se face proba cu scobitoarea.
Blatul copt se scoate din tavă şi se lasă să se răcească. Se combină dulceaţa şi siropul de cireşe şi cu acestea se unge blatul. 


Gelatina se hidratează în 30 ml apă rece. După 10 minute se încălzeşte deasupra flăcării aragazului (nu se pune direct pe foc) până se dizolvă cristalele. Se adaugă 50 ml lapte apoi se încorporează în laptele condensat amestecat cu 50 ml lapte, miere şi extractul de vanilie. 
Se bate bine frişca, se adaugă întăritorul  apoi se adaugă compoziţia de lapte condensat şi boabele de struguraşi. Se omogenizează şi se dă la frigider să se întăreasacă puţin,cca 10 minute. 
În jurul blatului de tort se pune cercul metalic pentru torturi (dacă nu aveţi puneţi în tava în care a fost copt blatul, tapetată cu folie alimentară) şi se strânge bine în jurul blatului . Se toarnă crema şi se distribuie uniform pe toată suprafaţa. Se dă la frigider pentru 3-4 ore sau se lasă peste noapte. 


Tortul se ornează cu frişcă bătută, fistic măcinat şi ciorchine de strugurei. 


Un deliciu! 


Poftă bună!



Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...