luni, 17 iunie 2013

FARFALLE CREMOASE CU SOMON


Pentru o cină uşoară vă propun o delicioasă cremă de smântână dulce cu somon alături de nişte paste din grâu dur, presărate  din belşug cu mărar proaspăt. 



Ingrediente pentru 2 persoane:
- 350 g paste farfalle
- 130 g  somon afumat
- 200 ml smântână dulce pentru gătiit
- 20 g unt
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă verde
- 1 fir de usturoi verde 
- 1 legătură mărar verde 
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri coniac
- sare, piper

Am pus pastele la fiert în apă cu sare.
Într-o tigaie am pus la încins uleiul de măsline  şi untul;  am adaugat ceapa şi usturoiul verde tocat (cu tot cu frunze).  Am amestecat de 2 - 3 ori apoi am adaugat somonul tăiat cubuleţe. Se gătesc împreună 3 - 4 minute. 
 Am pus smântâna dulce amestecând până ce aceasta se îngroaşă şi formează cu sos cremos (aproximativ 2 - 3 minute). La sfârşit am adaugat zeama de lămâie şi coniacul. După 1 minut am stins focul şi am pus pastele fierte şi strecurate.


Am adăugat mărarul verde tocat şi am omogenizat bine toate bunătăţile.


Gustul intens al somonului afumat s-a potrivit tare bine cu dulceaţa smântânii, mărarul tocat şi zeama de lâmâie.

Poftă bună!
Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...