miercuri, 9 aprilie 2014

TARTĂ CU DOVLECEI, ROŞII ŞI BRÂNZĂ


Nu am preparat cam de multişor o tartă. Cum aveam o foaie de patiserie la frigider  şi câţiva dovlecei mi-a venit ideea preparării acestei tarte. Am cumpărat şi  roşiile şi gata meniul pentru prânz.


Ingrediente:
- 1 pachet ( o foaie) aluat de patiserie
- 4 dovlecei (aprox. 800 - 900 g)
- 4 roşii (aprox.400 g)
- 100 g brânză/caş afumată (tip Gouda)
- 3 ouă mari
- 1 ceapă 
- 2 căţei de usturoi 
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri parmezan
- 10 - 15 fire chives tocate
- cimbru verde tocat
- sare
- piper 

Se toacă ceapa şi usturoiul. Uleiul se pune într-o tigaie la foc mediu, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc 5 minute sau până când ceapa este uşor călită. Se adaugă dovleceii curăţaţi şi feliaţi subţire şi se gătesc până când încep să se înmoaie. Se adaugă 3 roşii tăiate cubuleţe, se măreşte puţin focul şi se gătesc până se elimină apa din dovlecei şi roşii. Se lasă să se răcească.


Se unge cu unt o tavă pentru tarte cu pereţi înalţi. Se pune în tavă foaia de patiserie, se aranjează aluat şi pe marginile formei  apoi se dă la rece pentru 30 de minute. 
Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade C.
Ouăle se bat într-un castron mare. Se adaugă brânza, sare, piper,  cimbru şi amestecul de dovlecei rece. Se toarnă toate peste foaia de patiserie, se pun deasupra felii de roşii şi amestecul de parmezan ,  pesmet şi chives tocat. 


Tava se dă la cuptor unde se coace 30 - 40 de minute. Dacă vârful unui cuţit introdus în mijlocul tartei iese curat tarta este coaptă.  


După 20 de minute tarta se poate felia şi servi. Este foarte bună caldă. 


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...